PHEV

Een plug in hybride is een auto waarbij de berijder de keuze heeft de accu bij te laden. Hierdoor kan de plug in hybride tientallen kilometers volledig elektrisch afleggen, dus zonder gebruik van de brandstofmotor. Na de volledig elektrische kilometers, dus als de bijgeladen elektriciteit op is, schakelt de auto over op de hybride rijstand. Dit betekend dat wanneer de accu van een plug in hydride leeg is, het een hydride voertuig wordt. Hybride kan dus betekenen dat de auto zeer zuinig omgaat met de brandstof gedurende de resterende kilometers.

 Weerstand

Toen de plug in hydride een aantal jaar geleden werd gestimuleerd door subsidie, is er weerstand tegen de PHEV ontstaan. Berijders kregen wel de financiële voordelen, maar laden de accu niet op. Dit betekend dat het brandstofverbruik gemiddeld hoger uitkomt dan door de wetgever is vastgesteld. Dus zou de subsidie onterecht zijn. Dit is overigens niet de volledige waarheid. Op een lange rit komt het gemiddelde brandstofverbruik van een PHEV altijd hoger uit. Ook al heeft de berijder de accu voor de rit volledig opgeladen. De verklaring hiervoor is dat de wetgever een relatief korte testrit (23 kilometer) gebruikt om het brandstofverbruik van een auto vast te leggen. Hierdoor scoort een PHEV altijd erg goed, omdat deze met een volle accu gemeten wordt. De brandstofmotor wordt maar weinig gebruik tijdens de testcyclus.

Laag brandstof verbruik

 Zoals net vermeld is, schakelt een PHEV na het leegrijden van de accu over op hybride modus. Dan hangt het dus af van de brandstof motor en andere techniek of de auto veel of weinig brandstof gaat verbruiken in de hybride modus. De ene fabrikant is hier veel beter in dan de ander. Sommige PHEV's zijn ontworpen om volledig te vertrouwen op het volledig elektrische deel. Dit vertaald zich in de praktijk door een hoog brandstofverbruik in de hybride stand. Echter een aantal merken met veel kennis en goede techniek op het gebied van hydride rijden, zijn zeer zuinig wanneer de hydride modus gebruikt wordt. Dat is fijn voor de vakantie wanneer de ritten lang zijn.

Huidige techniek

De PHEV is vandaag al ruim tien jaar oud. De vooruitgang die te zien is bij volledig elektrische auto's, is ook van toepassing op de PHEV. De PHEV gebruikt immers ook een elektromotor en accu voor de aandrijving. De e-golf uit 2014 had ongeveer een rijbereik van 150 kilometer, een 25 kWh accu, 115 pk elektromotor, en 40 kW snelladen. Deze specificaties kunnen autofabrikanten vandaag combineren met een conventionele brandstofmotor. Dat betekend een goed elektrisch rijbereik met daarnaast de mogelijkheid om met de brandstofmotor ongestoord door te kunnen rijden.

Wat betekend dit voor u? Past een PHEV bij uw mobiliteitsvraag en of wensen? Wat zijn de nadelen van een PHEV? Als u hier vragen over heeft neem dan contact op met ABC.

© Copyright. Alle rechten voorbehouden.

KVK: 82711763

Contact: info@autobestelcheck.nl

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.